Hatay Senfoni Orkestrası Kültür ve Sanat Derneği'nin, son iki ay içinde gerçekleştirdiği etkinliklerden haberdar olabileceğiniz bültenimizin ikinci sayısı yayında. Hatay Senfoni Orkestrası Kültür ve Sanat Derneği bülteni, iki ayda bir sizlerle buluşmaya devam edecek.

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası Sanat Kozası Projesine Başlıyor!

HSO, Sivil Toplum için Destek Vakfı ve Turkey Mozaik Foundation işbirliğiyle Hatay ve çevresinde kültür-sanat alanında bir dönüşüm yaratmayı hedefleyen "Yerel Güçlenmeye Destek Fonu II" kapsamında "Sanat Kozası" projelerine başlıyor. 6 Şubat depremlerinin ardından uzun dönemli projeleri desteklemek amacıyla başlatılan bu proje ile müzisyenlerin gelişimine katkı sunmak için değerli eğitimcilerle MasterClasslar düzenlenecek. Ayrıca, depremden bu yana Hatay'da sanata erişimin kısıtlı olmasıyla birlikte, konteyner kentlerde yaşayanların kültür-sanata erişimini sağlamak amacıyla konteyner kentlerde konserler düzenlenecek. Eğitim ve konser programı sosyal medya üzerinden duyurulacak.

Hatay’da Sanat Işığını Yayacak Yeni Proje Başlıyor!

Postane'nin, Hatay'ın yeniden inşası sürecine katkı sağlamak amacıyla duyurdukları, Allianz Vakfı'nın da desteğiyle Deprem Dayanışma Fonu kapsamında Hatay'da Sanat Işığı Projesi başlıyor. Bu proje, konteyner kentlerde yaşayan özellikle çocuklar ve gençler için çeşitli etkinliklerle bir araya gelerek konserler düzenleyerek, birlikte keyifli zaman geçirme ve umudu büyütmeyi amaçlıyor. 

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası Öğrencilerle Dayanışmayı Sürdürüyor!

Mart ve Nisan aylarında Hatay Akademi Senfoni Orkestrası, biri Hatay Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğrencisi olmak üzere, gençlere yeni enstrümanlarla destek oldu. İki genç öğrenciye bağlama ve gitar temin edilerek müzikal yolculuklarına katkıda bulunuldu. Hatay Akademi Senfoni Orkestrası, depremden bugüne yaptığı gibi bundan sonra da bu dayanışma faaliyetlerini devam ettirerek müzik öğrencilerinin yanında olmayı sürdüreceğini belirtti.

“HSO Sizin İçin Ne İfade Ediyor” Sosyal Medya Kampanyası

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası'nın "HSO Sizin İçin Ne İfade Ediyor?" sosyal medya kampanyası, orkestranın gönüllülerinin, destekçilerinin, katkılarıyla sona erdi. Farklı meslek gruplarından insanların da yer aldığı kampanya, sosyal medyanın kısa imkanlarını kullanarak büyük ifadelere dönüştü.

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası'nın sosyal medya kampanyası, kültür ve sanatın toplumda nasıl bir değer taşıdığını bir kez daha gösterdi.

Sivil Toplum için Destek Vakfı'nın 2023 Kurumsal Destek Fonu Kapsamında Hatay'da Kurumsal Gelişim Çalıştayı Gerçekleştirildi

Sivil Toplum için Destek Vakfı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen Kurumsal Destek Fonu'nun 2023 dönemi çerçevesinde, 18 Nisan'da Hatay Senfoni Orkestrası Kültür ve Sanat Derneği önemli bir etkinlik gerçekleşti.

Çalıştay, Sivil Toplum için Destek Vakfı'nın değerli mentörlerinden Derya Kılıçalp önderliğinde gerçekleştirildi. Katılımcılar, kurumsal gelişim stratejilerini ve en iyi uygulamaları paylaşarak, projelerini daha etkili bir şekilde yönetme konusunda önemli bilgi ve deneyimler edindiler.

Ortaklaşa Diyalog Programı Arama Konferansı

Avrupa Birliği desteğiyle, İKSV’nin düzenlediği Ortaklaşa Diyalog Programı çerçevesinde, Akdeniz bölgesinde 25 Nisan'da gerçekleştirilen arama konferansının ilk oturumu, Mersin'de kültür profesyonellerini bir araya getirerek, kültür-sanat odaklı sivil toplum kuruluşları ve belediyeler arasındaki işbirliklerini geliştirmeyi hedefledi.

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’nın da yer aldığı konferansta, oturumlar, Selin Sümbültepe'nin konuşmasıyla başladı. Ardından, Prof. Dr. Dr. Füsun Üstel'in kültürel işbirliğini şekillendiren arama konferanslarının kavramsal çerçevesini oluşturan sunumunuyla devam etti. Daha sonra, Doç. Dr. Gökçe Dervişoğlu Okandan moderatörlüğünde gerçekleştirilen grup çalışmalarında, kültürel işbirliğine yönelik fırsatları, zorlukları ve ihtiyaçları tartışıldı. Katılımcılar, kültür-sanat alanında geliştirilecek işbirlikleri ve stratejiler için önemli bir platform olan konferansın değerini vurgulayarak, bu alandaki potansiyeli daha da genişletmek için kararlılıklarını ortaya koydular.

“Karanlık Zamanlarda Şarkı Söylemek”

6 Şubat depreminin yarattığı büyük yıkımın ardından yaptıkları dayanışma çağrıyla gerçekleştirdikleri ilk konserleri olan 1 Nisan CRR konseriyle birlikte Yönetmen Ethem Özgüven öncülüğünde başlayan çekimler “Karanlık Zamanlarda Şarkı Söylemek” belgeseliyle varlık kazandı. 

Belgesel, İstanbul Film Festivali kapsamında 26 Nisan Cuma günü Beyoğlu Sineması'nda ve 27 Nisan Cumartesi günü de Sinamatek/Sinema Evi'nde izleyiciyle buluştu. Gösterimlerin ardından film ekibi ve seyirciler arasında bir soru-cevap oturumu gerçekleştirildi.

Belgeselin tanıtım yazısında şu ifadelere yer verildi: "Şehri bir arada tutan binaları, sokakları ve anıları yıkıntılar altında kaldıktan sonra belki de şehir, kalanlarla var olmaya devam eder. Belki de bu yıkıntıların arasından bir 'seda' toplayıp şehri yeniden bir araya getirecek bir güç doğar. 'Hatay Akademi Senfoni Orkestrası' bu amaçla yola çıktı. Felakete doğru hızla ilerleyen bu 'yüksek hızlı trenin' bir rayı 'olağanüstü hal', diğer rayı ise 'enkaz'dır; bu tren deprem istasyonundan geçti ve şimdi daha hızlı yoluna devam ediyor. Bugünü dönüştürmek için hep birlikte fren yapmamız, treni durdurmamız gerekiyor. Hataylı sanatçılar, bu amaca ulaşmak için dayanışma içinde hareket ediyorlar. Bir yıl geride kaldı ve onlar acılarımızı daha katlanılabilir, daha dayanılabilir bir hale getirdiler. Onlar olmasaydı, bu acıya dayanmak zor olurdu."

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası'nın sanat vizyonunu genişletmek ve sürdürülebilir kılmak için siz de destekçi ailemize katılabilirsiniz.

https://fonzip.com/hatayakademiorkestrasi/genel-bagis

Destekçimiz Olun!

Sanatsal faaliyetlerimizi sürdürebilmek ve müziği daha fazla insana ulaştırabilmek için sizin desteğinize ihtiyacımız var. Siz de bu önemli müzikal yolculuğumuza katkıda bulunarak, sanatın gücünü destekleyebilirsiniz. Bağışlarınız, konserlerimizin düzenlenmesi, genç yeteneklerin desteklenmesi ve toplumumuzun daha geniş bir kesimine ulaşabilmemiz için hayati bir öneme sahiptir.