Hatay Akademi Senfoni Orkestrası müzisyenlerinin 6 Şubat depremi sonrası yaşamını ve umudunu konu alan Ethem Özgüven'in yönettiği "Karanlık Zamanlarda Şarkı Söylemek" belgeseli, 11 Mayıs Cumartesi günü Barış Manço Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluştu.

6 Şubat depreminin izlerini taşıyan belgesel, Hatay'daki orkestra ve müzisyenlerin yaşam hikayelerini anlatıyor. Barış Manço Kültür Merkezi konferans salonunda izleyicilere duygusal anlar yaşatan film, müzisyenlerin deprem sonrası deneyimlerine odaklanıyor. Özellikle, belgeselde Hatay Akademi Senfoni Orkestrası müzisyenlerinin farklı şehirlerdeki konserler sırasında yaşadıkları anlar, izleyicilere sinematografik bir deneyim sunuyor.

Belgesel gösteriminin ardından Yönetmen Ethem Özgüven, film ekibi, Hatay Akademi Senfoni Orkestrası'nın 25 müzisyeni ve Şef Ali Uğur soruları yanıtladı.

Destekçimiz Olun!

Sanatsal faaliyetlerimizi sürdürebilmek ve müziği daha fazla insana ulaştırabilmek için sizin desteğinize ihtiyacımız var. Siz de bu önemli müzikal yolculuğumuza katkıda bulunarak, sanatın gücünü destekleyebilirsiniz. Bağışlarınız, konserlerimizin düzenlenmesi, genç yeteneklerin desteklenmesi ve toplumumuzun daha geniş bir kesimine ulaşabilmemiz için hayati bir öneme sahiptir.